gaia Owijka z wosku pszczelego - owijka na chleb
Koniec z plastikiem
WyprzedanoProdukt nie jest już dostępny w naszym sklepie
Opis
Ta oddychająca owijka z wosku pszczelego jest idealna do przykrywania misek lub owijania chleba i innych dużych produktów spożywczych, takich jak np. arbuzy czy melony, aby zachować ich świeżość na dłużej! Chleb owinięty folią z wosku pszczelego wysycha wolniej, a ponieważ nie dochodzi do kondensacji, opóźnia także rozwój pleśni.
Tkanina z wosku pszczelego składa się z bawełny pokrytej organicznym woskiem pszczelim i niewielkimi ilościami żywicy drzewnej oraz oleju jojoba i jest zrównoważoną alternatywą dla konwencjonalnych folii z tworzyw sztucznych, które są przyczynkiem wielu niepotrzebnych odpadów.
Łatwa do czyszczenia owijka jest wszechstronna i przy odpowiedniej pielęgnacji może być używana nieprzerwanie przez okres do dwóch lat.
Właściwości:
- oddychająca
- prosta w użyciu
- wielokrotnego użytku
- bez plastiku
- ekologiczne opakowanie z papieru trawiastego
- wykonana ręcznie w Hamburgu
Sposób użycia:
- Owiń produkt w owijkę z wosku pszczelego. Przez chwilę przytrzymaj na nim swoje dłonie, aby ciepło Twojego ciała rozgrzało woski i sprawiło, że woskowijka zacznie doskonale przylegać do opakowanej rzeczy.
- Jeśli chcesz coś zamrozić, zawiń to dokładnie w woskowijkę, aby powietrze nie dostało się do środka.
- Podczas przechowywania w zamrażarce nie umieszczaj zapakowanego produktu na innych produktach spożywczych.
- Po użyciu wyczyść szmatkę zimną/letnią wodą, pozostaw do wyschnięcia i użyj ponownie.
Wskazówki:
- Owijka z wosku pszczelego nie nadaje się do stosowania w kuchence mikrofalowej ani do przykrywania gorących potraw, ponieważ wosk pszczeli się stopi.
- Jeśli wosk na owijce pęknie, włóż ją na kilka minut do piekarnika (temperatura ok. 80°C), a następnie pozwól jej ostygnąć.
- Nie czyść w gorącej wodzie.
- Nie stosuj do surowego mięsa lub ryb.
- Wyrzuć szmatkę, jeśli pojawi się na niej pleśń.
Rozmiar: 40x60 cm
Marki: | gaia |
---|